Képregényterasz

A Magyar Képregényszövetség és a Westend bevásárlóközpont első alkalommal rendezi meg Képregényterasz nevű rendezvényét augusztus 9-én, vasárnap, 11:00 és 18:00 között.

Az egynapos eseményen több programmal, beszélgetéssel, de főleg vásárral várjuk az érdeklődőket.

A vásáron számos magyar alkotó és kiadó képregényei beszerezhetők: folytatódnak már ismert sorozatok szuperhősökkel, de nem maradnak el a magyar klasszikusok sem, illetve a médium ismeretlenebb műfajait is megismerhetitek az érdeklődők, ahogyan a gyerekeknek szóló műveket is.

A 3 hektáros zöld terasz remek lehetőséget kínál a lazulásra és szabadabb beszélgetésekre, de emellett több programmal is készülünk. A Zsiger Kiadó kerekasztal-beszélgetése mellett sor kerül a már ismert Comic Jam-re is, ahol magyar képregényalkotók segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók a képregény médiumával, és a képregényrajzolás rejtelmeivel.

A Móra Kiadó jóvoltából ellátogathatunk a gall vidékekre is; Gall nyár néven Asterix-foglalkoztatóval készülnek a gyerekeknek.

PROGRAMOK

Gall nyár
11:00 – 18:00
Asterix-foglalkoztató a Móra Kiadóval

Comic Jam
13:00 – 16:00
Képregénykészítés kicsiknek és nagyoknak

A kampány – előkészületek és tervezés
14:00 – 15:00
A Zsiger Kiadó új kampányáról és annak előkészületeiről beszélgetünk.
Hogyan is érdemes belevágni egy ilyen projektbe?
A beszélgetésen részt vesz Kovács Milán, Fábián István, Varga Tomi, Juhász Ernő és Krausz Ármin is.
Moderálja Demus Zsófia, a rendezvény egyik szervezője.

A 2020-ban nyolcadik alkalommal Superbrands díjas Westend idén júniusban nyitotta meg újragondolt szabadtéri rendezvényhelyszínét, a Westend Tetőkertet. A Képregényteraszt egy másfél hónapos programsorozat részeként szervezik meg.