Sarlós Endre átvette a Korcsmáros-díjat

A 2021 júniusi képregényteraszon két év Alfabéta-és Korcsmáros-díjait adtuk át, az idén 83 éves Sarlós Endre azonban nem tudta személyesen átvenni Korcsmáros-díját. A Korcsmáros Pál-díjjal a meghatározó rajzoló örökségét ápoló Képes Kiadó olyan művészeket tüntet ki, akik figyelemreméltó pályafutásuk mellett az adott évben is kimagasló alkotásokat jelentetnek meg. Sarlós Endre 2020-as Korcsmáros díja a 2019-es csodaévének is elismerése. 2019-ben nyolc képregénye jelent meg felújított kiadásban, emellett az Alfabéta-díjra jelölt Seuso mozaik című képregénybe is rajzolt egy fejezetet.

Sarlós Endre 1962-től rajzol képregényeket, munkásságát röviden ebben a bejegyzésben tekintettük át, ebben a videóban pedig Kertész Sándor méltatását is meghallgathatjátok.

Nagyon örülünk, hogy a nyár folyamán Sarlós Endre át tudta venni a díjat, és a Képes kiadó nevében is köszönjük a képeken is látható Gergely Lászlónak valamint Kiss Ferencnek segítségüket és közreműködésüket. Ezúton is gratulálunk Sarlós Endrének!

A 2020-as és 2021-es képregénydíjak átadásáról itt írtunk részletesen.